Inhalt

Detail

Award winner

Wohncollage
Room modules for the vertical extension and an external wooden scaffold to expand living space

In the project Living Collage, two stories of room modules are stacked onto the existing building, and a flexible-use wooden shelf is set in front of it. The new building layer blends old and new, integrates the lifts, and enables the residents of the existing building to expand their flats. For this purpose, a variety of façade modules were developed that can be inserted into the wooden grid. The floor plans and details are well thought-out. Overall, this is a project that offers high quality and added value for the existing building.

Team

Viktoria Harzl, Fabian Lazarus

University

FH Joanneum Graz

Study Program, Department

Architektur und Management; Bauplanung und Bauwirtschaft

Mentors

Wolfgang Schmied, Tim Wakonig-Lüking, Markus Wallner-Novak